Sjablonen en Stencils in alle soorten en maten met diverse toepassingen ✅ Voordelige prijs ✅ Snelle levering ✅ Duurzame kwaliteit ✅ Proudly Manufactured in the Netherlands.

How to: Food decoration

Food decoratie is helemaal in! Scroll maar eens door je Instagram of Pinterest. Je ziet de ene na de andere prachtige van top tot teen versierde bruidstaart, cappuccino’s met een design dat bijna zonde is om op te drinken en zoveel cupcakes in de mooiste kleuren. Lijkt bijna onmogelijk om na te maken, toch? Met onze food decoration sjablonen en materialen wordt het een stuk gemakkelijker!

Waarom zou ik food sjablonen gebruiken?

Eten is bewerkelijk. Dit maakt het moeilijk om het zelf te versieren, omdat je geen plat en blank canvas hebt. Hetzelfde geldt voor de materialen. De poeders en verf zijn lastig om zelf toe te brengen. Food sjablonen en stencils zijn daarom de perfecte uitvinding. Je hebt geen vaste hand nodig om de meest prachtige eetbare kunstwerken op tafel te zetten. Onze food sjablonen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Bedenk wat je wil maken en kies de gewenste sjablonen voor een prachtig eindresultaat!

Koffie en cupcakes Sjablonen

Voor het decoreren van Koffie en Capucchino: gebruik je de kleinere sjablonen. Leg het stencil op het kopje en bestrooi het met een poeder zoals cacao of kaneel. Zo heb je in een handomdraai een fantastisch resultaat. De kleinere sjablonen kunnen ook gebruikt worden voor Koekjes en Cupcakes. Plaats het sjabloon op het koekje, de cupcake of op de geglazuurde onderlaag. Vervolgens kun je de uitsparing bewerken met het gewenste materiaal. Ga helemaal los met glazuur, botercrème of voedselkleurstof in de vorm van een stift, verf of airbrush. Of gebruik de stencils als koekjesvorm en leg het op fondant om het langs de randen uit te snijden.

Taarten, pannenkoeken en cake decoreren

Onze Taart en Cake Sjablonen: zijn groter, maar kunnen op dezelfde manier gebruikt worden als de kleinere versies. Je plaatst het sjabloon op de juiste plek en gebruikt glazuur, botercrème of voedselkleurstof in de vorm van een stift, verf of airbrush om de vorm te plaatsen. Hier kun je ook cacao of poedersuiker voor gebruiken. Of snijd het figuur uit fondant. Gebruik de sjablonen helemaal naar eigen inzicht en behoefte, rondom de taart of cake of op de bovenkant!
Een bijzondere cakerol maken? Dat kan ook met de Cake Sjablonen! Hiervoor zijn verschillende technieken mogelijk. Gebruik de stencils om het patroon in het deeg te zetten of leg er een dikker deeg overheen en druk de vorm door. Wat lastiger is het om het stencil onder bakpapier te leggen en met het deeg het figuur te tekenen. Deze moeilijkere techniek geeft hele mooie effecten!
Zet een geweldig avondmaal op tafel door de ronde cakesjablonen op pannenkoeken te gebruiken. Leg het stencil op de pannenkoek en vul het in met cacao en (gekleurde) poedersuiker! Dit is tevens een hele leuke activiteit om samen met kinderen te ondernemen.

Brood sjablonen

Maak van het brood bakken een nieuwe uitdaging door mooie versieringen te gebruiken! De Brood Sjablonen: gebruik je voordat het brood de oven in gaat. Plaats het stencil op het midden van het brood en gebruik cacao, meel, pitjes of zaden om de afbeelding op het brood te plaatsen. Of gebruik de sjablonen om het brood op een prachtige manier in te snijden!

Bruiloft en andere feestelijke gelegenheden

Feestdagen en bruiloften zijn natuurlijk het ideale moment om de food sjablonen te gebruiken. Maak bijvoorbeeld een vintage bruidstaart door middel van sierlijke patronen, afgemaakt met de namen van het bruidspaar. Of zorg voor een geweldige afsluiting van het kerstdiner, door een dessert geheel in kerstsfeer middels onze Kerst sjablonen. Natuurlijk behoren andere feestdagen ook tot ons aanbod. Maak griezelige cupcakes in Halloweenthema, een vrolijke Paascake: of sluit het jaar af met een taart in Nieuwjaarsthema!

Wat heb je nodig?

Je begint met het decoreren van je cupcakes, koffie, taart, cake of brood! Wat heb je allemaal nodig?
  • Food decoratie sjablonen: natuurlijk! Kies een sjabloon dat past bij de gelegenheid, het thema of je voorkeur. Er is zoveel om uit te kiezen!
  • Kleurpoeder: is perfect voor next level cooking skills! Door de gepigmenteerde kleuren komen je baksels helemaal tot leven.
  • Cacao: is hier natuurlijk ook perfect voor. De zachte poeder zorgt voor een mooie dekking en strakke afwerking.
  • Brushes en scrapers: laten de details tot leven komen. Ben je al meer ervaren met food decoration? Laat je fantasie los en maak de mooiste kunstwerken!
  • Eetbare Verf: en Stiften: zijn geschikt voor diverse ondergronden en speciaal voor de fijnere details

Doe inspiratie op!

Check onze Foto's en laat je inspireren door de diverse mogelijkheden. Wees niet bang om te experimenteren maar combineer sjablonen die je mooi vindt en ontdek wat voor jou werkt!