Sjablonen en Stencils in alle soorten en maten met diverse toepassingen ✅ Voordelige prijs ✅ Snelle levering ✅ Duurzame kwaliteit ✅ Proudly Manufactured in the Netherlands.

How to: Schmink

Schminken: dé manier om jezelf te transformeren in iets of iemand anders. Ga los met verschillende patronen, prachtige kleuren en maak je mooiste fantasieën werkelijkheid. Of je nu bent uitgenodigd op een verkleedfeest, een kinderfeestje organiseert of niet kunt wachten tot het carnavalsseizoen weer begint... Schminken kan altijd!
Van oudsher wordt schmink al functioneel gebruikt. Indianen gebruikten schmink van aarde en water om goden gunstig te stemmen en soldaten gebruiken schmink om hun gezicht te camoufleren. Tegenwoordig kan schmink door iedereen gebruikt worden. Om een carnavalsoutfit beter tot zijn recht te laten komen, bijvoorbeeld. Of voor een unieke festivallook. Als jij het kunt bedenken, dan is het mogelijk!
Natuurlijk beschikt niet iedereen over een vaste hand, onuitputbare bron van creativiteit en inspiratie, of de benodigde skills om van ieder schminkproject een Picasso te maken. Schmink sjablonen zijn hiervoor dé perfecte oplossing! Niet alleen biedt het veel mogelijkheden en nieuwe ideeën, maar het is ook nog eens zo makkelijk om te gebruiken!

Zoveel soorten en maten stencils

De schmink sjablonen en stencils komen in diverse soorten en maten. Onze Schmink Sjablonen zijn opgedeeld in diverse thema’s, om het navigeren en het kiezen van de juiste sjablonen heel eenvoudig te maken. Bovendien kun je niet alleen uit deze sjablonen kiezen, wij kunnen ook schmink sjablonen maken op basis van jouw eigen ontwerp! Zodra je een of meerdere stencils gekozen hebt, of dit nu al in ons assortiment zit of gebaseerd is op je eigen ontwerp, kun je uit diverse maten kiezen. De stencils zijn zo ontwerpen dat bij iedere maat een mooi ontwerp wordt gegarandeerd.
 • Small: 85 x 65 mm. Deze maat wordt het vaakst gebruikt, aangezien het goed op de wang en boven het oog pas. Bovendien is deze maat perfect voor kindergezichten.
 • Medium: 120 x 80 mm. Deze maat is ideaal voor grotere gedetailleerde afbeeldingen die bijvoorbeeld over het hele voorhoofd gebruikt worden.
 • Large: 160 x 90 mm. Ook deze afmeting is perfect voor grote afbeeldingen met veel details. Ook kan deze afmeting heel goed gebruikt worden voor patronen en achtergronden.

Wat heb je nodig om te beginnen met schminken?

Om te beginnen met schminken en het gebruiken van schmink sjablonen, heb je natuurlijk het juiste materiaal nodig. De volgende materialen worden veelal gebruikt voor het schminken, en zijn ook op onze website te vinden:
 • Mini tamponeersponsjes om de afbeelding op het sjabloon over te brengen op de huid. De bolle vorm van de sponsjes zorgt voor strak schminkwerk met keurige randen.
 • Mini waterpuffertjes worden gebruikt om de tamponeersponsjes nat te maken. De sponsjes mogen namelijk niet te nat zijn, omdat anders de schmink zich verspreid onder de randen van het sjabloon.
 • Schmink om te tamponeren: in pigmentrijke, pittige kleuren is perfect voor het tamponeren om stevige, prachtige afbeeldingen mee te creëren.
 • Kwasten: worden niet gebruikt voor het sjabloneren zelf, maar bijvoorbeeld voorafgaand aan het sjabloneren om de ondergrond te schilderen of achteraf om details aan te brengen.
Uiteraard kun je deze materialen oneindig uitbreiden. Laat je ontwerpen shinen met diverse kleuren Glitters: of gebruik Rhinestones: om er een next level design van te maken.

Aan de slag met schmink sjablonen!

Nu je alle materialen te pakken hebt, kun je aan de slag! Hoe begin je met sjabloneren?
 1. Span het sjabloon strak op de huid, zodat de schmink niet onder de randen loopt en een strakke rand ontstaat.
 2. Maak je tamponeersponsje nat door middel van een waterpuffertje. Maak het sponsje niet te nat!
 3. Dep het tamponeersponsje in de schmink, en zorg ervoor dat ook deze niet te nat wordt.
 4. Maak een tikkende beweging over de uitsparingen in het sjabloon. Zorg ervoor dat je geen wrijvende beweging maakt, want dan krijg je een onregelmatige dekking en is de kans groot dat het sjabloon gaat verschuiven.
 5. Breng meerdere dunne lagen aan, en niet meteen één dikke laag. Zorg voor een volledige en gelijkmatige dekking. Tadaaa! Je schminkwerk is klaar. Makkelijk, toch?

Tips voor beginnende en ervaren schminkers

Als je pas begint met schminken kun je het een beetje overweldigend vinden. Maar ook als je ervaren bent, is er altijd ruimte voor ontwikkeling. Daarom hebben wij onze beste tips en tricks op een rijtje gezet!
 • Zorg voor goede materialen. Door pittige, pigmentrijke kleuren schmink en kwalitatieve tamponeersponsjes te gebruiken is het zoveel makkelijker om een mooi schminkwerk neer te zetten.
 • Misschien hebben we het nog niet vaak genoeg gezegd: maak je sponsjes en schmink niet te nat! Door te veel water toe te voegen kan de schmink onder het sjabloon lopen, waardoor je rafelige randen krijgt.
 • Bedenk vooraf goed wat je gaat doen en waarom je dat zo gaat doen. Plaats het sjabloon op de juiste plek en op de juiste manier. Het is namelijk niet eenvoudig om een schminkwerk te verbeteren, het moet dan helemaal opnieuw.
 • Neem je tijd. Ga er voor zitten en maak er geen haastwerk van.
 • Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Gebruik verschillende kleuren, technieken en sjablonen en ontdek wat voor jou werkt en wat niet.
 • Vul een sjabloon in met meerdere kleuren. Ook sjablonen die niet driedimensionaal zijn kunnen ingevuld worden met verschillende kleuren. Speel met diverse kleuren schmink en creëer de mooiste kunstwerken!
 • Maak eerst een achtergrond en plaats daarop de afbeelding van de stencil. Hierdoor ontstaat een veel mooier plaatje met meerdere dimensies.
 • Gebruik voor iedere kleur schmink een apart sponsje, zodat kleuren niet door elkaar gaan lopen.
 • When in doubt, use glitters! Maar ook als je niet twijfelt. Glitters werken altijd.

Doe inspiratie op!

Check onze foto’s en laat je inspireren door de diverse kleuren en mogelijkheden. Wees niet bang om te experimenteren maar combineer sjablonen die je mooi vindt en ontdek wat voor jou werkt!